Torna la FiM, fira de música emergent i familiar de Vila-seca

21 d'octubre de 2020

Vila-seca, 14 de setembre de 2020. Vila-seca recupera pel 2021 la FiM, fira de música emergent i familiar. Aquesta nova etapa de la fira musical pretén esdevenir una cita imprescindible del sector cultural català. Organitzada per l’Ajuntament de Vila-seca, la dissetena edició de la FiM tindrà lloc els dies 7, 8 i 9 de maig.

Aquest matí, durant les activitats professionals del Mercat de Música Viva de Vic, ha estat anunciat el retorn de la FiM Vila-seca. La Fira de Música de Vila-seca reprèn la seva activitat l’any 2021 a partir de l’esperit innovador i inquiet que la va definir des dels seus inicis i que, durant setze edicions la va convertir en un dels principals pols de dinamisme del sector musical a Catalunya. La renovada FiM Vila-seca vol tornar a ser aquest punt de referència pels professionals del sector i per a totes aquelles persones amants de la música feta avui a Catalunya.

Apostant per l’enfortiment d’un teixit industrial que acompanyi la creativitat dels artistes, la FiM obre aquest nou capítol com a doble aparador: el de la música moderna emergent i el de les propostes musicals adreçades al públic familiar. La fira mostrarà noves músiques modernes que han de nodrir les programacions musicals en un futur pròxim, siguin fetes per artistes novells o nous projectes d’artistes amb certa trajectòria. Pel que fa a la música familiar, Vila-seca també oferirà una programació de diferents tipologies d’espectacles familiars que no troben a Catalunya cap altre esdeveniment professional que els doni visibilitat.

Pròximament s’obrirà una convocatòria, un període d’inscripcions artístiques per presentar projectes, tant de música moderna emergent, com de música moderna de caràcter familiar. Durant dos mesos, s’hi podran inscriure els artistes interessats a participar.

Foto: Toni Bonet.

A banda de l’oferta de concerts que durant el segon cap de setmana de maig de 2021 ompliran els carrers, places i auditoris de la localitat tarragonina, la FiM engegarà tot un programa d’activitats adreçades als professionals de la indústria musical sota la marca FiM PRO. El programa professional de la FiM Vila-seca comprendrà formacions, speed meetings, reunions sectorials i itineraris de programació específics. La FiM convocarà programadors, mànagers, tècnics públics de cultura, gestors culturals, associacions professionals, i a tota persona interessada en la música emergent i en les propostes musicals familiars.

Ambäukatunàbia, escena familiar. FiM 2010. Foto: Jordi Simón.

Els hàbits del consum cultural dels darrers anys i la profunda afectació que la pandèmia de la COVID-19 té sobre la indústria musical, obliguen els diferents agents de la cadena de valor a cooperar i treballar de forma estratègica. En aquest sentit, és voluntat de l’Ajuntament de Vila-seca que la recuperació d’un punt de trobada professional com la FiM Vila-seca sigui una eina al servei del sector.

Balkatalan. FiM 2010. Foto: Jordi Simón.                                                                                                                               L’Ajuntament de Vila-seca, principal organitzador de la fira, pretén fer de la FiM l’esdeveniment de referència de la música emergent i familiar de Catalunya, tant per a professionals i artistes com per a públic en general del Camp de Tarragona, la Catalunya Sud i el conjunt del país. A principis del mes d’octubre, l’Ajuntament donarà a conèixer en roda de premsa el nom de la direcció artística – triada a través d’un concurs públic- així com més detalls sobre el projecte.

 

 

 

Totes les novetats de la nova etapa de la FiM, fira de música emergent i familiar de Vila-seca es podran consultar al web www.fim.cat i als perfils d’Instagram, Twitter i Facebook.