El concurs HOSPISONA busca la banda revelació de 2022

6 d'octubre de 2021

Hospisona és un concurs de bandes que permet als finalistes presentar les seves propostes en directe a l’escenari de la Sala de concerts Salamandra.

Hospisona és una iniciativa de la Unitat de Joventut de l’Ajuntament de L’Hospitalet i de la Fundació Casa de la Música de L’Hospitalet que té com a objectiu buscar i recolzar talents musical de joves emergents.

Es premiarà a la banda guanyadora amb una Beca d’Acompanyament Musical per part de les Cases de la Música de Catalunya. Aquest acompanyament (projecte d’un cost aproximat de 7.500€) constarà de:

  • 3.500 € en efectiu per invertir en el desenvolupament del projecte musical. Aquest import s’abonarà a la banda a través d’un caixet que es pagarà a la banda per una actuació en directe. El concert pactat s’intentarà realitzar durant els tres primers mesos de l’any en la mesura de les possibiltats.
  • Enregistrament en estudi
  • Producció de directe
  • Càpsula audiovisual
  • Assessorament en estratègia de comunicació, introducció al mercat musical, mercat digital…
  • En cada cas es farà des de la Casa de la Música, un estudi i planificació amb la banda per dissenyar les accions ideals d’acompanyament. Amb aquesta beca es pretén acompanyar la proposta musical en els primers passos cap a la professionalització i introducció al mercat musical durant un període planificació , execució i seguiment durant un període aproximat de 2 anys.

El concurs HOSPISONA és una Antena de Talent de la FiM Vila-seca. La FiM Vila-seca dona continuïtat i reforç al treball que realitzen les diferents iniciatives, de detecció i suport al talent així com, a la creació d’artistes emergents.

Per aquesta raó, basteix una xarxa d’aliances arreu del territori amb programes de suport a la creació d’escoles superiors de música, centres de creació i residència artística, concursos de bandes ovelles, equipaments especialitzats, entre altres iniciatives. També són antenes de talent de la FiM altres entitats com el Cabal Musical, les Cases de la Música, el Centre Cultural Albareda, el Conservatori del Liceu, La Marfà, el Taller de Músics, Lapsus, Aiguamoll Records i el Conservatori de música de Vila-seca.