Coneix les 37 propostes musicals de la FiM 2022!

22 de març de 2022

Alba Morena, Angeladorrrm, Ariox i Galgo Lento, Clara Gispert, Dan Peralbo, Doble & Hug Sound ft. Basement Band, Gáldrick, Grabu, Habla de mí en presente, Joan Claver Trio, Joana Dark, Km.0, Maio, Maria Hein, Maria Jaume, Pol Bordas, Raquel Herreros, Raquel Lúa, River Omelet, Sofía Gabanna, TWIN, Whale Trip i Xicu, conformen la programació de música emergent de l’edició 2022.

Les propostes per a tots els públics de Cascai Teatre i Girona Jazz Project, Cia Com Sona, Creixendo, De_paper, December Quintet, Ginestà, La Curiosa , La Tresca i la Verdesca, Lali Begood, Orchestra Fireluche, Orthemis Orchestra, The Tyets, Ual·la!  i Veus. Cor Infantil dels Amics de la Unió, completen la programació artística que suma fins a 37 bandes i companyies.

La programació artística, seleccionada per Martí Marfà, director artístic de la FiM, torna a reforçar l’aposta per la necessària feminització de l’escena musical, amb un 65% de la programació amb propostes formades o liderades per dones. Amb un total de 10 estrenes o preestrenes, la FiM acollirà propostes musicals emergents i familiars de tot el territori català, a més d’incorporar aquest any dues propostes vinculades a les Illes Balears (Maria Jaume i Maria Hein) i dues al País Valencià (TWIN i la companyia De_Paper amb l’espectacle Miranius). També s’estrena el Segell Km0 com a distintiu de les propostes procedents de Vila-seca i el Camp de Tarragona.

La programació de músiques emergents portarà a Vila-seca propostes d’estils molt variats. Amb una aposta ferma per les músiques urbanes, trobem artistes com ara Sofía Gabbana, Pol Bordas, Doble & Hug Sound ft. Basement Band o a Alba Morena, que es situa a mig camí entre el flamenco, els ritmes urbans i la música electrònica. També presentarà el seu nou treball Xicu, una de les promeses del bedroom pop català, així com Ariox i Galgo Lento, que estrenen per primera vegada el seu espectacle conjunt. Com abanderats del so indie-pop trobem a Angeladorrrm o a Gáldrick, dues de les propostes que pre-estrenaran a la FiM els seus treballs, encara sense publicar. River Omelet aposten per un indie – folk envoltat d’harmonies vocals i pinzellades experimentals. Amb un nom que comença a ressonar, Maria Jaume estrenarà el seu nou àlbum, en el qual deixa enrere l’etiqueta folk, per endinsar-se en el pop. En el panorama de cançó folk i d’autor hi ha projectes com els de la Maria Hein, Raquel Lúa o Maio, tres propostes que barregen sense prejudicis tota mena de referències. Tal com fa Joana Dark, que reinterpreta cançons tradicionals per tal d’adaptar-les als sons electrònics més contemporanis. TWIN també utilitza l’electrònica per vertebrar la seva proposta de pop minimalista i elegant. Noms com el de Raquel Herreros, Clara Gispert, Grabu, Whale Trip i Joan Claver Trio encapçalen els espectacles amb un tarannà més jazz, amb totes les seves versions, d’allò més clàssic a l’experimentació avantguardista. L’escena més festiva queda representada amb la participació de la techno rumba de Habla de mí en presente, el rock festiu de KM.0 i el pop rock desenfadat de Dan Peralbo i El Comboi, flamant guanyador del Sona9 2021.

Al planter d’espectacles musicals familiars i per a tots els públics trobem dues propostes joves consolidades, com les de Ginestà o The Tyets, que per primera vegada s’endinsen en el format familiar. La companyia La Tresca i la Verdesca va participar a l’edició anterior per presentar el procés de creació de Maquinaigües i enguany tornen per estrenar l’espectacle ja acabat. Entre les propostes per als més petits i més petites trobem La Nana i l’avi Papet van de concert! de la companyia Creixendo, l’espectacle de música clàssica Ba Ba Bach! de Cia Com sona o els paisatges sonors de La Curiosa i el seu espectacle Sona la llum!. La companyia De_paper presentarà Miranius. L’aventura d’habitar el món, una funció que barreja música tradicional i eletrònica. December Quintet utilitzarà la música jazz com a entreteniment de petits i grans , així com Cascai Teatre i Girona Jazz Project, que repassaran la història del jazz mitjançant les cançons de Duke Ellington. De la mà d’Orthemis Orchestra presenciarem un concert de música clàssica gens convencional, flamant guanyador d’un Premi FETEN 2022, entre altres reconeixements internacionals. Ual·la! ens porta ¡PLAY! un espectacle únic amb la tablemusic com a gran protagonista. L’Orquesta Fireluche també presentarà un espectacle fet a mida per la FiM, uns microconcerts en un microespai sense micro. Lali Begood ens farà cantar i ballar amb el ritme pop de El Jardí Secret i també podrem gaudir de l’espectacle Songs of Hope de Veus – Cor Infantil Amics de la Unió, una de les corals infantils catalanes amb més reconeixement internacional.

 

Descobreix els artistes FiM Vila-seca 2022 a Artistes 2022