Coneix Martí Marfà, el nou director artístic de la FiM Vila-seca

27 de desembre de 2020
MartiMarfa_AlexRademakers

Martí Marfà i Castan, gestor cultural especialitzat en música, projectes socials i programes d’acompanyament artístic és, de la mà de Tramoia Produccions,  el nou director artístic de la Fira de música emergent i familiar de Vila-seca.

Martí Marfà i Castan

Compta amb una trajectòria polifacètica, a cavall entre els sectors públic, privat i el Tercer Sector, en els àmbits de la programació musical, la producció tècnica, la direcció artística i la gestió de projectes.

De 2012 a 2017 va liderar els projectes socials del Taller de Músics, a més de coordinar diverses produccions musicals. En aquesta etapa destaquen els projectes Taller Obert i Cabal Musical, que combina acompanyament artístic al talent emergent i inclusió social. La iniciativa va obtenir el Premi Ciutat de Barcelona 2016, i n’han sorgit noms com Balkan Paradise Orchestra, Raquel Lúa o Monique Makon.

Ha treballat al Servei Educatiu de L’Auditori, institució de referència en la producció d’espectacles familiars de música. Des del 2017 és tècnic de cultura de l’Ajuntament de Mataró, des d’on codissenya la programació musical de la Festa Major de Les Santes, que va obtenir una nominació als premis ARC 2019.

Ha fet feines de consultoria i gestió de projectes per a la Fira Mediterrània de Manresa, La Casa Musicale de Perpinyà, Tramoia Produccions Culturals i Foment de la Rumba Catalana. En destaquen les tasques de direcció de produccions musicals amb músics emergents, assessorament en la programació de cicles i festivals, disseny d’accions educatives i de difusió cultural, i treball artístic amb col·lectius desafavorits. Els anys 2013 i 2014 va col·laborar amb la FiM, en la programació dels escenaris de rumba catalana.

Anteriorment també s’ha dedicat a la recerca en temes de música popular i moderna, amb diversos programes d’investigació de la Generalitat de Catalunya i de la mà de la Universitat de Barcelona, la University of St Andrews i la Université de Perpignan Via Domitia.

Tramoia Produccions Culturals

Tramoia és una empresa de gestió cultural amb experiència en el sector de les arts escèniques, la producció d’esdeveniments i la dinamització de públics, entre d’altres. Hereva de La Troca Promocions Artístiques SL, té una llarga trajectòria en l’àmbit de la producció i programació d’espectacles familiars, la coordinació de campanyes d’espectacles per a escolars i l’assessorament a la programació cultural a diversos municipis i institucions públiques. Actualment coordina la programació del cicle Escenaris. Teatre al Gironès i el programa Poesia als Parcs de Diputació de Barcelona i la Institució de les Lletres Catalanes. Treballa en diferents projectes que situen Tramoia a cavall entre Comarques Gironines, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i el Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre.

També s’ha destacat per les accions i projectes de dinamització de públics per al Teatre de Girona i el Teatre Auditori de Granollers, entre altres. En el terreny dels festivals i esdeveniments culturals, ha desenvolupat tasques de producció i comunicació en diverses edicions dels festivals MOT (Girona), Litterarum (Móra d’Ebre), Ingràvid (Figueres), Temporada Alta (Girona) o la Setmana del Llibre en català
(Barcelona). També ha ofert serveis educatius a la Fundació La Caixa i el Servei de Biblioteques de la Generalitat, i de comunicació al Museu d’Art de Girona.

Tramoia té una clara voluntat d’actuar com a mediadora entre els continguts culturals i els públics, i de combinar arrelament territorial i projecció nacional en les iniciatives culturals que impulsa o en què participa.