La FiM Vila-seca s’alia amb Andorra per promoure la creació musical andorrana

1 de març de 2023

El Castell de Vila-seca ha acollit la signatura d’un acord de col·laboració entre la FiM Vila-seca i el Ministeri de Cultura i Esports del Govern d’Andorra per  promoure la presència a la FiM Vila-seca de propostes musicals procedents del país pirinenc. Així, fruit d’aquest acord, la FiM programarà un grup andorrà que hagi participat en la convocatòria artística. L’acord es pacta per primera vegada per a l’edició d’enguany, i es prorrogarà automàticament per a les edicions dels propers anys.

Han signat aquest acord de col·laboració Montserrat Planelles, Directora de Promoció Cultural i Política Lingüística en Govern d’Andorra i Pere Segura, alcalde de Vila-seca.

Aquest acord s’emmarca en la voluntat de la FiM Vila-seca d’establir col·laboracions amb institucions i agents culturals dels territoris de parla catalana amb l’objectiu de reforçar el seu paper vertebrador de l’escena musical emergent.  Per la seva banda, el Ministeri de Cultura i Esports del Govern d’Andorra, a través de l’Àrea d’Acció Cultural, té entre altres finalitats la de difondre i promocionar internacionalment el sector musical andorrà i contribuir a crear nous públics i mercats per a les propostes artístiques andorranes.

En les properes setmanes s’anunciarà la proposta andorrana que actuarà a la FiM Vila-seca 2023 entre el 4 i el 7 de maig.

Aquesta acord de col·laboració amb el Govern d’Andorra s’inscriu en la línia de les Antenes de Talent de la FiM, una xarxa d’aliances arreu del territori amb iniciatives, institucions i entitats dedicades a donar suport al talent i la creació emergents, com són els programes de suport a la creació, les escoles superiors de música, els centres de creació i residència artística, els concursos de bandes novells i equipaments especialitzats, entre d’altres. En formen part les Cases de la Música, el Conservatori del Liceu, l’ESMUC, el Conservatori de Vila-seca, el concurs Sona 9, la Fabra i Coats i fins a una trentena d’agents.

En el cas del Govern d’Andorra, aquest és el segon acord que signa amb una fira professional del mercat català, el primer va ser el Mercat de Música Viva de Vic. Aquests acords permeten donar seguiment a l’estratègia del Ministeri per internacionalitzar i professionalitzar el seu sector musical. El Govern anunciarà ben aviat dos acords més amb fires i mercats professionals estratègics que completaran el ventall d’oportunitats professionals que està creant per al seu sector de les arts escèniques.